De Vaarroutekaart - Ontdek, beleef, geniet

Welkom in de Delta

afbeelding Vaarroutekaart Delta-gebiedHet rijke achterland van de Delta biedt verrassend veel plekjes om te genieten, ontspannen en je vrij te voelen. Gebruik de interactieve vaarroutekaart om ze te vinden! Kies een vaarroute uit die bij je past, zoek naar bijpassende activiteiten en voeg ze toe aan je persoonlijk vaarrouteboekje. Alle ingrediënten voor een fantastische vaarvakantie in de Delta zijn aanwezig!

Hoe werkt het?

Kies eerst het vaartuig waarvoor je een route zoekt. Veel routes zijn zowel met de zeilboot als met een motorboot te doen.
Ben je op zoek naar leuke culinaire adresjes? Of vaar je liever een sportieve of natuurlijke route? Op stap met kinderen? Kies een Beleving die bij je past!  
Afwisseling! Dat kenmerkt de vaarwateren van de Delta. Ontspannend binnenwater, avontuurlijk water met getij of uitdagend (sportief!) water met getij en scheepvaart. Kies je vaarwater!  
Je kunt je makkelijk wéken vermaken in de Delta. Als je wat minder tijd hebt kies je gewoon een dag, weekend, midweek of een week.  
Als je je voorkeuren hebt aangegeven hou je een selectie van vaarroutes over. Kies er op de kaart een die je aanspreekt, klik, en onder de kaart verschijnt een beschrijving. Naar je zin? Voeg de route dan toe aan je Vaarrouteboekje!  
Klik nu op 'Laat belevenissen zien': op de kaart verschijnen de bolletjes met daaronder de belevenissen die bij het thema passen dat je eerder gekozen hebt. Ook deze kun je toevoegen aan je Vaarrouteboekje.
Heb je je vaarvakantie samengesteld? Ga dan naar je Vaarrouteboekje en print het uit als geheugensteuntje voor onderweg. Heel veel vaarplezier!  

Persoonlijk Vaarrouteboekje

Het Persoonlijk Vaarrouteboekje is een bundeling van de door jou geselecteerde route(s) en belevenissen, aangevuld met informatie over varen in de Delta. Maak je Persoonlijk Vaarrouteboekje hier »

Diversiteit in vaarwater

Binnen de Delta kun je onderscheid maken tussen drie verschillende typen vaarwater, elk met hun eigen kenmerken:

Ontspannend Heerlijk ontspannen varen over binnenwater.

 Avontuurlijk Zoek het avontuur op: dit type vaarwater kent getij en meer stroming.
 Uitdagend (sportief) Toe aan een uitdaging? Uitdagend vaarwater kent getij, meer golfslag en scheepvaart.