Duiklocatie:De Val (31)

Duiklocatie:De Val (31)

Zierikzee (Schouwen-Duiveland)

  • Nummer duiklocatie: 32

Beschrijving

Als je niet uit bent op een erg diepe duik en je wilt ook niet te veel stroming, maar je wilt wel heel veel zien, dan is dit een ideale stek. Na een flinke wandeling vanaf de parkeerplaats van het restaurant bij de Zeelandbrug, kan je het beste links van de lichtmast het water betreden. Als je nu rechtuit zwemt kom je op een grote zandvlakte die als mosselperceel wordt gebruikt. Beter is het om parallel aan de dijk, richting Zeelandbrug te gaan. Hoe dichter naar de havenuitgang, hoe dieper het water, maar ook de begroeiing wordt hier uitbundiger.

Let op: duiken in de aanloop (vaargeul) van de haven en duiken in de haven zelf is niet toegestaan.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:De Val (31)
  • Adres
    Weg naar de Val Zierikzee

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
  • Bij stad/dorp
Vulautomaat Zeelandbrug
Restaurant De Zeelandbrug

Kenmerken

Voorzieningen

  • Restaurant

Algemeen

15 m
600 m

Vooral de eerste vijf meter van de pier is weelderig begroeid met vele soorten algen en wieren. Daartussen scharrelen enorm veel garnaaltjes, grondeltjes, botervisjes, en heremietkreeftjes in allerlei maten. In het voorjaar is dit ook een hele populaire plek voor sepia's en snotolfen. Zij vinden hier prima plaatsen om hun eieren te deponeren.

Voorwaarden

Deze duikplaats is een schelpdierperceel. Als er gevist wordt niet duiken! Duiken in de haven of in het aanloopgebied van de haven is niet toegestaan. Pas ook op voor de fuiken.

Kenmerken

  • Oosterschelde
  • Duiken
Ruim water
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee