Duiklocatie: Kats Haven Zuid (60)

Duiklocatie: Kats Haven Zuid (60)

Kats (Noord-Beveland)

  • Nummer duiklocatie: 59

Beschrijving

Vlakbij de haven van Kats kan je mooie duiken maken. Meteen ten zuiden van de haven bevindt  zich de duikplaats, die zowel vanop de kant als met de boot te bereiken is.

Vanaf de zeer beperkte parkeerplaats ga je te water op de punt van de rechter strekdam. Je moet hier een eindje uitzwemmen voor je dieper bent dan 10 meter, daarna daalt de bodem sneller af naar een maximum van 25 tot 30 meter.

Hier is meestal sprake van een korte kentering, dus beperkte duiktijd van maximaal 40 minuten. Na de kentering neemt de stroming snel in sterkte toe. Duiken in en voor de havenmonding is niet toegestaan. Bij noordelijke of oostelijke wind, sterker dan windkracht 4, wordt duiken bij deze plek afgeraden.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie: Kats Haven Zuid (60)
  • Adres
    Einde Dijkstraat Kats

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
Camping Orisant
Colijnsplaat

Kenmerken

Algemeen

30 m
450 m

Op het zand vind je veel platvis, krabbetjes en garnaaltjes. Op de begroeide gedeelten vind je kreeften, noordzeekrabben en naaktslakjes, je ziet er ook veel anemoontjes en zakpijpen.

Voorwaarden

Pas op dat je niet in de havenmonding terechtkomt ! Maak hier geen vrije opstijging, aangezien je vlak bij de haven en dus de vaargeul duikt is hier een hoog risico op het ontmoeten van pleziervaart!

Kenmerken

  • Oosterschelde
  • Duiken
Ruim water
Sportieve duikplaats, geschikt voor duikers met ervaring in Zeeland

Toegankelijkheid

Nee