De Delta

De Delta biedt onbegrensd watersportplezier. Eindeloze ruimte op het water, volop mogelijkheden aan wal. Van het Haringvliet bij Hellevoetsluis tot Antwerpen-Stad en van de binnenwateren van Noord-Brabant tot de Noordzee.

Voor een fijne en onbezorgde tijd op het water en aan land vind je op deze pagina allerlei praktische informatie over o.a. wind, getij, schoon water en watersportfaciliteiten.

Blauwe-Vlag

Blauwe vlag

Wil je naar een schoon strand of een goede jachthaven, dan is de blauwe vlag een betrouwbaar uitgangspunt. Het staat symbool voor kwaliteit en zorg voor natuur en milieu.

Meer over de blauwe vlag
Trailerhellingen

Trailerhellingen

In de Delta vind je op meerdere plaatsen trailerhellingen. Kijk op de overzichtelijk kaart voor locaties waar je snel en eenvoudig het water op kunt.

Bekijk de trailerhellingen
Marifoonkanalen

Marifoonkanalen

Noodoproepen, weersverwachtingen, contact met de sluiswachter… De marifoon is onontbeerlijk op het water. Een overzicht van de kanalen in de Delta.

Bekijk de marifoonkanalen
Windguru

Windguru

Wordt het kiten, surfen, zeilen of een zeldzaam windstil dagje op de Deltawateren? Je vindt up-to-date en accurate watersportweerinformatie op windguru.

Meer over de Windguru
Getijden

Getijden

Hoog of laag water; het verschil tussen een geslaagd potje beachvolley en sporten met natte voeten. Met de handige getijdentabel ben je altijd op de hoogte van de waterstanden.

Bekijk de getijden
Varen-in-Vlaanderen

Varen in Vlaanderen

Waterrecreatie is in geen land het zelfde. Wil je alles weten over watersport in Vlaanderen, dan kijk je op www.waterrecreatie.be.

Meer over Varen in Vlaanderen
Hiswas beeldmerk

HISWA

Watersportbedrijven in Nederland zijn aangesloten bij HISWA. Hun site herbergt een schat aan info over de Nederlandse watersport en watersportfaciliteiten.

Meer over de HISWA
Watersportverbond

Watersportverbond

De Nederlandse watersporten zijn verenigd onder het Watersportverbond. Op hun site vind je veel achtergrondinformatie over watersporten en verenigingen.

Meer over de Watersportverbond