Westerschelde

Drukbevaren, dynamisch en verduiveld mooi

De Westerschelde is als verbindingsroute tussen Noordzee en Schelde drukbevaren. Nergens varen de zeereuzen zo pal onder je neus voorbij. Het is een dynamisch vaargebied met zandbanken (inclusief zonnende zeehonden) en soms stevige stroming. Het getij van de

Westerschelde heeft het omliggende land gevormd. Grote slufters (zoals natuurgebied het Zwin) doorklieven de kust en ook zie je nu nog overal sporen van eeuwenoude dijkdoorbraken terug in het kleinschalige polderlandschap.

Aan de Noordzeekant wordt de Westerschelde geflankeerd door zalig brede zandstranden. Verder oostwaarts vind je unieke natuurgebieden met schorren en slikken zoals het Land van Saeftinghe waar de wind en het water vrij spel hebben.

Ontdek de watersporten op de Westerschelde:
Surfen en beachsporten | Fast fun | Onder water | Varen | Peddelen

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Slijkstraatje-Groede-400-400px

Het Oude Slijkstraatje

Op twee kilometer van het strand ligt het sfeervolle, authentieke dorpje Groede. Het pittoreske museumstraatje ‘Het Slijkstraatje’ moet je gezien hebben.

Lees verder
Tip-Westerschelde-Verdronken-Land-van-Saftighne

Verdronken land Saeftinghe

Saeftinghe is een soort Zeeuwse oerland: een land van slikken, platen en schorren doorsneden met geulen. Er worden regelmatig excursies georganiseerd. Trek dan zeker je laarzen aan.

Lees verder
Tip-Westerschelde-Fort-Rammekens

Fort Rammekens

Bezoek fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa. Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte.

Lees verder
Tip-Veerse-Meer-Middelburg2.jpg

Middelburg: hoofdstad van Zeeland

Beleef de rijke historie opnieuw. Schilderachtige pleinen, karakteristieke steegjes en monumentale gevels staan garant voor vele uren wandelplezier.

Lees verder
Tip-Westerschelde-Maritiem-museum

Zeeuws maritiem muZEEum

Je vindt het muZEEum in Vlissingen, het maritieme bolwerk van Zeeland, met zijn boulevards, havens en scheepsbouw. 

Lees verder
Tip Getijdehavens Westerschelde

Getijdehavens langs de Westerschelde

Langs de Westerschelde vind je, zowel aan de noord- als zuidkant een aantal knusse getijdehavens.

Lees verder