Beleef waterrijk Goes

De Goese binnenstad is via het kanaal Goes-Goese Sas direct verbonden met Nationaal Park Oosterschelde. Dit biedt veel mogelijkheden voor de watersporter. Naast de Goese stadshaven zijn ook “de Werf” en “Hansa” prachtige jachthavens om van daaruit Goes en de Oosterschelde te verkennen. De stad Goes wordt druk bezocht door dag-toeristen. De historische binnenstad en het grote gevarieerde winkelaanbod hebben een grote aantrekkingskracht.

De Oosterschelde is niet alleen een mooie belevenis op het water maar ook onder water biedt de Oosterschelde veel en uniek natuurschoon. Het Goese Sas en Kattendijke zijn geliefde duikplaatsen om het prachtige onderwaterleven te verkennen. Aan de zeedijk bij Kattendijke is een een 5-sterren duikspot waar veel duikers gebruik maken van de gratis voorzieningen.

Veerse meer
Vlakbij Goes is Wolphaartsdijk het belangrijkste watersportcentrum aan het Veerse Meer. Grote moderne jachthavens zijn een prima basis voor elke watersporter om het Veerse Meer te verkennen. Zowel de RYCB, WSVW en de Oesterhaven liggen prominent aan dit watersportparadijs. Wie liever het meer met een kano of een waterfiets wil verkennen kan bij Kanoa Outdoor terecht. Het water in het Veerse Meer is sinds een aantal jaren direct verbonden met de Oosterschelde waardoor het onderwaterleven in het Veerse Meer ook voor de duiksport een belevenis is.

De paden op
Fietsen en wandelen langs de oevers van de Oosterschelde en het Veerse Meer zijn een bijzondere ervaring voor alle bezoekers. Langs de oevers zijn ook verschillende natuurstranden bij Katseveer, de Schelphoek en “De Piet”.
Stadshaven Goes

Stadshaven Goes

Meer met uw boot aan in de historische binnenhaven van Goes en geniet van de monumentale kades en panden, van de gezellige horeca met zonnige terrassen en van het grote en gevarieerde winkelaanbod.

Ontdek Goes
zeehonden

Nationaal Park Oosterschelde

De Oosterschelde is met 37.000 hectare het grootste Nationaal Park van Nederland. Met laag water vallen zandplaten droog, stromen de vissershaventjes leeg en steken de staken van fuiken hoog boven de zeespiegel.

Lees meer
oesterhaven

Oesterhaven Wolphaartsdijk

De Oesterhaven is uw culinaire thuishaven. In deze relatief kleine haven heerst een gezellige sfeer. Op het terrein zijn er volop zeilmogelijkheden met zwaardboten en Valken.

Meer informatie
bietentocht

Goese Sas en omgeving

Het Kanaal Goes - Goese Sas verbindt Goes met de Oosterschelde. Mis hier onder geen beding de Bietentocht in oktober, waarbij zo’n 30 traditionele platbodems met trekpaarden door het kanaal worden ‘gejaagd’.

Meer informatie