Oosterschelde

Ontdek het grootste Nationaal Park van Nederland

De Oosterschelde ‘doe’ je niet even. Die moet je beleven. Elke dag weer. Want geen dag is hetzelfde in dit unieke natuurgebied. Strandjutten met kinderen onder leiding van een gids, een laarzentocht maken over de slikken, snorkelen, zeilen van eiland naar eiland… Dit gebied is voor dieren tegelijk een thuis, een overwinterplaats, een kraamkamer en een restaurant vol lekkere hapjes. Grote kans dat je hier zeehonden of bruinvissen ziet. Al dat mooie natuurleven kun je bewonderen wanneer je hier vaart, zwemt, rondwandelt, snorkelt of duikt. Een prima plek om even weg te dromen.

Ontdek de watersporten op de Oosterschelde:
Surfen en beachsporten | Fast fun | Onder water | Varen | Meevaren | Peddelen

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Tip-Oosterschelde-Oesters-en-mosselen-Yerseke.jpg

Oesters en mosselen Yerseke

In Yerseke draait alles om schelpdieren. Je kunt er tussen de bedrijvigheid door gewoon een kijkje nemen en oesters, of andere zilte zaligheden proeven. Kom ook zeker naar de gezellige, lekkere mosselfeesten.

Lees verder
Tip-Oosterschelde-Duiken

Duiktips Oosterschelde

Waar je ook gaat duiken in de Oosterschelde, het is er prachtig en je ziet er veel waterplanten en -dieren. Een tip speciaal voor jou: ga duiken bij de Zeelandbrug of het Galjoen zonder poen.

Lees verder
Tip-Oosterschelde-Zierikzee

Ontdek (en beklim) historisch Zierikzee

Monumentenstad Zierikzee nodigt uit tot een uitgebreide verkenning van straten, stegen en havengebied. En om de immense St. Lievens Monstertoren kun je bij zo’n bezoek natuurlijk niet heen. Beklimmen dat ding! 

Lees verder
Tip-Oosterschelde-Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede

Haamstede is samen met Renesse de meest toeristische kern van Schouwen-Duiveland. Het heeft alle elementen voor een gezellig uitje.

Lees verder
Tip-Oosterschelde-Oosterscheldekering.jpg

Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering is zonder twijfel het meest indrukwekkende waterkerige bouwwerk van Nederland.

Lees verder
Tip-Oosterschelde-Stadshaven-Goes.jpg

Goes

Via het kanaal Goes-Goese Sas is Goes direct verbonden met Nationaal Park Oosterschelde. Een stad met een aantrekkelijk centrum!

Lees verder