Mark en Dintel

Genieten in het Brabantse rivierenland

Noord-Brabant is dooraderd met een schitterend rivierenlandschap. Dit is het gebied van de Mark en de Dintel waar je je heerlijk ontspannen met je schip of sloep een weg door het Brabantse land kunt slingeren. In de rietkragen aan de waterkant wemelt het van de zangvogels. En als je je nek goed uitrekt, zie je misschien net een kerktoren van een klein dorpje boven de rietpluimen uitsteken.

Er zijn waterroutes speciaal voor kanoërs en meerdere vislocaties waar je ook in alle rust kunt genieten van de natuur. Mark en Dintel beslaan een gebied van bijna 36 kilometer en via deze rivieren en hun vertakkingen vaar je zo naar gezellige en mooie plaatsen als Oudenbosch, Roosendaal en Breda.

Ontdek de watersporten op Mark en Dintel:
Onder water | Varen | Meevaren

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Neem ook eens een kijkje op de website van VVV Brabantse Wal.

Tip-Mark-en-Dintel-van-Gogh.jpg

Varen door landschap van van Gogh

Geniet in Etten-Leur van de prachtige natuur van de De Pannenhoef, Haagsedijk en het Liesbos. Of breng een bezoek aan het Vincent van Gogh Infocentrum met allerlei weetjes over Neerlands grootste schilder.

Lees verder
Tip-Mark-en-Dintel-Varen-in-Brabant1.jpg

Varen in Brabant verbindt

Brabant is een veelzijdig en verrassend vaargebied. De digitale en fysieke Vaarkaart West-Brabant van de vereniging Varen in Brabant helpt je op weg naar de leukste plaatsen op het water en aan de wal..

Lees verder
Tip-Mark-en-Dintel-Oudenbosch.jpg

Basiliek van Oudenbosch

In het Noord-Brabantse Oudenbosch schittert een bijzondere kerk. De Basiliek van de heilige Agatha en Barbara is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

Lees verder
Tip-Mark-en-Dintel-Bruisend-Breda.jpg

Binnenstad Breda

In de historische binnenstad vind je alle ingrediënten voor een vorstelijk dagje uit. Begin met een bezoek aan de Bredase haven.

Lees verder
Tip-Mark-en-Dintel-Oosterhout

Oosterhout familiestad

Vanuit Breda vaar je eenvoudig door naar Oosterhout via het Markkanaal. Vanaf de Amer is de stad te bereiken via het Wilhelminakanaal.

Lees verder
Tip-Mark-en-Dintel-Winkelstad-Roosendaal

Winkelstad Roosendaal: kijken, kopen en genieten

De unieke ligging van Roosendaal tegen de Belgische grens maakt het tot een winkelstad met internationale allure.

Lees verder