Krammer - Volkerak en Zoommeer

Levendig en pittoresk

Aan de levendige vaarroute van het Krammer Volkerak liggen tal van plekken om even te onthaasten: idyllische haventjes als Ooltgensplaat, de Galathese haven,  De Heen en Dinteloord en uitgestrekte natuurgebieden, zoals de Dintelse Gorzen. Via het Schelde-Rijnkanaal kom je op het Zoommeer. Meer eens aan in de gezellige haven van Tholen en bezoek dit pittoreske stadje. Of ervaar het centrum van de oude markiezenstad Bergen op Zoom. De vele monumenten in de stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden.

Ontdek de watersporten op Krammer - Volkerak en Zoommeer:
Surfen en beachsporten | Onder water | Varen | Meevaren

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Bergen-op-zoom-tip

Historisch Bergen op Zoom

Bergen op Zoom heeft een lange en bewogen geschiedenis als handels- en garnizoensstad doordat het op een tactische plaats aan het water lag. Overal in de stad zie je nog monumenten die je meenemen in vroeger tijd.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Paviljoen-Sluishaven.jpg

Paviljoen Sluishaven

Bij de Galathese haven ligt Paviljoen Sluishaven met een terras dat prachtig uitkijkt over het weidse water van het Volkerak. De perfecte uitvalsbasis voor een uitgebreide fietstocht over Goeree-Overflakkee.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Dinteloord.jpg

Aanleggen in Dinteloord

Een bezoek aan het oude stadje Dinteloord met gezellige haven, oud centrum en historische gebouwen is zeer de moeite waard. Ook is het een handig punt om via de Dintel en de Mark West-Brabant te verkennen.

Lees verder
Tip-Fort-van-de-waterlinie

Forten van de Waterlinie

Ga terug in de tijd en bezoek de forten van de Zuiderwaterlinie. Een verdedigingslinie die vanaf de 16e eeuw bescherming moest bieden tegen Spaanse en Franse troepen.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Klimmen-op-de-Brabantse-Wal.jpg

Klimmen op Brabantse Wal

Verleg je grenzen bij Klimbos Brabantse Wal en voel de adrenaline door je aderen stromen door tussen de bomen door te klimmen. Er zijn zes routes en een speciale route voor kinderen.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Waterpoort.jpg

Waterpoort

Waterpoort is een gebied voor liefhebbers van natuur, cultuurhistorie en watersport. Zij kunnen hier volop genieten. En een stempelkaart (voor gratis overnachting) van samenwerkende havens helpt daarbij.

Lees verder