Haringvliet

Surfen, zeilen, vissen, zwemmen of eropuit met de motorboot. Het Haringvliet biedt alle faciliteiten voor de watersport. Kies er uit talloze jachthavens en dwaal heerlijk rond door historische stadjes. Een terrasje pakken in Middelharnis of luieren op een strandje in Hellevoetsluis? Kies zelf maar. In de omgeving van het Haringvliet lopen talloze  fiets- en wandelpaden. Langs het water, door de polders en de mooie natuur. Je kijkt je ogen uit… en dat op een hele comfortabele rijafstand van de Randstad.

Ontdek de watersporten op het Haringvliet:
Surfen en beachsporten | Fast fun | Onder water | Varen | Meevaren | Peddelen

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Tip-Haringvliet-Hellevoetsluis-vestingstad.jpg

Hellevoetsluis, vestingstad aan het Haringvliet

Overal in het gezellige en moderne Hellevoetsluis zie je het indrukwekkende verleden van de stad. Of het nu gaat om de imposante vestingwallen met geschutsbedding, het droogdok of de museumschepen.

Lees verder
Tip-Haringvliet-Verbonden-met-het-water.jpg

Verbonden met het water

Het Haringvliet is door het vrij rustige water een prima locatie voor surfers, zeilers en kanoërs. Of wat dacht je van een duik in het zoete water of lekker onbeperkt langs de waterkant spelen?

Lees verder
Tip-Haringvliet-Vismijn-Stellendam.jpg

Vismijn Stellendam

Je zit er bij de vismijn bovenop. Vissersschepen brengen de gevangen vis naar de haven en alle verse vis komt bijeen in de vismijn. En dan begint de veiling. De prijs wordt lager en lager… Spanning ten top!

Lees verder
Tip-Haringvliet-Tiengemeten.jpg

Tiengemeten

Tiengemeten; het laatste echte eiland van Zuid-West Nederland, vlakbij Rotterdam. Een bootreis verwijderd van het jachtige, moderne leven op de vaste wal. Wie de reis naar het eiland maakt, raakt onherroepelijk onder de indruk.

Lees verder
Tip-Haringvliet-Droogdok-Jan-Blanken.jpg

Droogdok Jan Blanken

Dit droogdok is tussen 1798 en 1822 gebouwd onder leiding van Jan Blanken in de vroegere marinehaven Hellevoetsluis. Het is het oudste bewaard gebleven dok van Nederland.

Lees verder
Tip-Haringvliet-Streekmuseum-Goeree-Overflakkee

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

In de historische kern van Sommelsdijk vind je in een rijtje schattige trapgevelhuisjes het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Je maakt er een tijdreis door 2000 jaar eilandgeschiedenis.

Lees verder