Grevelingenmeer

Rijk aan leven

Het grootste en helderste zoutwatermeer van West-Europa biedt allerlei mogelijkheden voor watersport en ontspanning. Van heerlijk suppen, een rondvaart of sloepvaren tot dynamisch surfen met de wind in je haar of varen tot de zon onder gaat. De ligging tussen de Oosterschelde en de Brouwersdam met het Noordzeestrand brengt nog meer waterfun zoals blowkarten en kitesurfen binnen handbereik.

Ook onderwater valt hier van alles te beleven. De Grevelingen is een uniek duikgebied. Dankzij een kleine verbinding met zee en de geringe stroming is het water hier heel zuiver. Goed voor de zeenaalden, zeekatten, anemonen en kreeften die hier leven en goed voor het zicht onderwater.

Ontdek de watersporten op het Grevelingenmeer:
Surfen en beachsporten | Fast fun | Onder water | Varen | Meevaren | Peddelen

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Neem ook eens een kijkje op de website van Meer Grevelingen of Brouwersdam Superspot.

Tip-Grevelingenmeer-Watersportparadijs-Brouwersdam.jpg

Watersportparadijs Brouwersdam

Midden in het levendige watersportparadijs Brouwersdam ligt Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Surfen, SUP, Zeilen en more... En dan is er nog die enorm uitdagende waterjump van 8,5 meter hoog!

Lees verder
Tip-Grevelingenmeer-Watersportwalhalla2.jpg

Pak je fiets

Dijkjes, weides, eindeloze polders en prachtige natuurgebieden rond de Grevelingen en het Haringvliet verken je makkelijk per fiets. Dus pak die fiets en ga genieten op Goeree-Overflakkee of Schouwen-Duiveland.

Lees verder
Deltagids-tips 400x400 (1)

Schouwen-Duiveland vakantie-eiland

Schouwen-Duiveland is vooral dankzij het water een vakantie-eiland. Met al het water om ons heen, kunnen we niet anders dan er nauw mee verbonden zijn. 

Lees verder
Tip-Grevelingen-Brouwershaven

Brouwershaven

Smalstad Brouwershaven was vroeger van grote betekenis voor de zee- en handelsvaart, wat men nu nog terug kan zien aan het prachtige stadhuis en de grote Sint Nicolaaskerk.

Lees verder
Tip-Grevelingen-Slikken-van-Flakkee

Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen (achter Melissant). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Grevelingenmeer. 

Lees verder
Tip-Grevelingen-Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk kan je kennisnemen van de Watersnoodramp in 1953 en de strijd tegen het water. 

Lees verder