Gent en de Leiestreek

Van Lisbourg in Frankrijk tot in Gent baant de Leie zich een weg door een afwisselend landschap. Samen met de Schelde en de kanalen Bossuit-Kortrijk en Roeselare-Leie vormt de rivier de ruggengraat van de Leiestreek. De vlasnijverheid zorgde voor welvaart en maakte van de Leiestreek een dynamische en levendige regio met leuke stadjes. Ook de prachtige kunstmusea in de Oost-Vlaamse Leiestreek of het museum Texture in Kortrijk zijn zeker een bezoek waard.

Ontdek Gent en de Leiestreek. Bezoek www.toerisme-leiestreek.be

Tip-Gent

Gent

Met de CityCard beleef je Gent ten volle én voordelig! Je krijgt toegang tot alle topattracties en musea, een boottocht met gids en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer.

Lees verder
Tip-Kortrijk

Kortrijk

Kortrijk ontwikkelde zich de laatste jaren in een razendsnel tempo tot een trendsettende stad aan de Leie. De heraanleg van de kaaien en de bouw van zeven nieuwe bruggen gaven de rivier terug aan de stad en zijn inwoners.

Lees verder
Tip-Deinze

Deinze

Deinze is het dynamische hart en de toegangspoort tot de Oost-Vlaamse Leiestreek. Vlakbij de jachthaven vind je de Markt, die in 2012 werd heraangelegd.

Lees verder
Tip-Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem

Het is geen toeval dat Sint-Martens-Latem al van oudsher bekend is als een kunstenaarsdorp. De dubbele Leiebocht bij de Sint-Martinuskerk is altijd al een pittoreske plek geweest.

Lees verder
Tip-Wandelen-Leienstreek

Wandelen in de Leiestreek

Voor wandelliefhebbers biedt de Leiestreek heel wat mogelijkheden. Het meest groene landschap vind je tussen Leie en Schelde.

Lees verder
Tip-Machelen-aan-de-Leie

Machelen aan de Leie

Een bezoek aan Machelen-aan-de-Leie, een deelgemeente van Zulte, is een must voor elke cultuurliefhebber. De schilder-graficus Roger Raveel werd geboren in Machelen en woonde hier tot zijn dood in 2013.

Lees verder
Tip-Bierkasteel

Izegem

Izegem staat gekend als de stad van borstels en schoenen. Hier opende in 2017 het nieuwe museum Eperon d’Or. Maak kennis met het verhaal van de Izegemse schoenen- en borstelnijverheid.

Lees verder