Bestemmingen in de Delta

Op het water komt alles samen. De Delta is het gebied waar rivieren, kanalen en de zee elkaar ontmoeten en waar eb- en vloed elkaar afwisselen in een eeuwenoud ritme. Je vindt hier van Antwerpen tot Hellevoetsluis en van Cadzand tot Woudrichem een eindeloze variatie aan vaargebieden en watersportmogelijkheden. Beschutte veilige meren, kanalen en rivieren die het polderlandschap doorkruisen en dynamische stroomgebieden vol zandbanken die elke vaartocht tot een uitdaging maken. Het water en de vaargebieden zijn omringd door steden, maar in no time zit je op of aan het water in alle rust en ruimte van de natuur.

Hoe je ook wilt watersporten en hoe veel of weinig ervaring je ook hebt, je vindt hier altijd het juiste vaar-duik-surf-sup-kano-kitesnorkel- of kajakgebied. En niet te vergeten is er nog het mooie achterland vol goede restaurants, historische steden en dorpen, indrukwekkende natuurgebieden en gezellige attracties.

Ontdek de Delta per regio:
Haringvliet | Hollands Diep en Biesbosch | Mark, Dintel en Steenbergse Vliet | Krammer - Volkerak en Zoommeer | Grevelingen | Nationaal park Oosterschelde | Veerse Meer | Westerschelde | Gent en de Leiestreek

Of ontdek de diverse watersporten.

Haringvliet

Surfen, zeilen, vissen, zwemmen of eropuit met de motorboot. Het Haringvliet biedt alle faciliteiten voor de watersport. Kies er uit talloze jachthavens en dwaal heerlijk rond door historische stadjes. Een terrasje pakken in Middelharnis of luieren op een strandje in Hellevoetsluis? Kies zelf maar. In de omgeving van het Haringvliet lopen talloze  fiets- en wandelpaden. Langs het water, door de polders en de mooie natuur. Je kijkt je ogen uit...

Ontdek de Haringvliet

Hollands Diep en Biesbosch

In dit gevarieerde vaargebied kun je bijzonder sfeervolle havenplaatsen als Strijenas, Drimmelen en vestingstadje Willemstad bezoeken. Natuurlijk zijn er ook talloze manieren om te genieten van het water. Het Hollands diep biedt je alle ruimte en de Biesbosch biedt je een ontdekkingstocht zonder weerga. Je kunt er tijdens een vaartocht zomaar aanleggen bij een privéstrandje om de natuur te bewonderen. En bevers spotten, kan er natuurlijk ook.

Ontdek Hollands Diep en Biesbosch

Mark, Dintel en Steenbergse Vliet

Noord-Brabant is het gebied van de Mark en de Dintel waar je je heerlijk ontspannen met je schip of sloep een weg door het land kunt slingeren. In de rietkragen aan de waterkant wemelt het van de zangvogels. Er zijn waterroutes speciaal voor kanoërs en meerdere vislocaties waar je ook in alle rust kunt genieten van de natuur. Via de Mark en Dintel vaar je ook zo naar gezellige en mooie plaatsen als Oudenbosch, Roosendaal en Breda.

Ontdek Mark, Dintel en Steenbergse Vliet

Krammer - Volkerak en Zoommeer

Aan de levendige vaarroute van het Krammer Volkerak liggen tal van idyllische haventjes en uitgestrekte natuurgebieden plekken om even te onthaasten. Via het Schelde-Rijnkanaal kom je op het Zoommeer. Meer eens aan in de gezellige haven van Tholen en bezoek dit pittoreske stadje. Of ervaar het centrum van de oude markiezenstad Bergen op Zoom. De vele monumenten in de stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden.

Ontdek Krammer - Volkerak en Zoommeer

Grevelingenmeer

Het grootste en helderste zoutwatermeer van West-Europa biedt allerlei mogelijkheden voor watersport en ontspanning. Heerlijk suppen, een rondvaart, blowkarten en kitesurfen aan het Noorzeestrand, sloepvaren, dynamisch surfen met de wind in je haar en varen tot de zon onder gaat.  Ook onderwater valt hier van alles te beleven. Je kunt er o.a. zeenaalden, zeekatten, anemonen en kreeften spotten.

Ontdek het Grevelingenmeer

Nationaal park Oosterschelde

De Oosterschelde ‘doe’ je niet even. Die moet je beleven. Elke dag weer. Want geen dag is hier het zelfde. Strandjutten met kinderen onder leiding van een gids, een laarzentocht maken over de slikken, snorkelen, zeilen van eiland naar eiland… Grote kans dat je hier zeehonden of bruinvissen ziet. Al dat mooie natuurleven kun je bewonderen wanneer je hier vaart, zwemt, rondwandelt, snorkelt of duikt en dit is ook een prima plek om even weg te dromen.

Ontdek de Oosterschelde

Veerse Meer

In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit een woelige zeearm, nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. Gezellige plaatsjes als Kortgene, Kamperland en Veere staan op de kaart. De talloze onbewoonde eilandjes al ontdekt? Afmeren bij deze bijzondere plekjes is een aanrader. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Ontdek het Veerse Meer

Westerschelde

De Westerschelde is drukbevaren. Nergens varen de zeereuzen zo pal onder je neus voorbij. Het is een dynamisch vaargebied met zandbanken (inclusief zonnende zeehonden) en soms stevige stroming. Aan de Noordzeekant wordt de Westerschelde geflankeerd door zalig brede zandstranden. Verder oostwaarts vind je unieke natuurgebieden met schorren en slikken zoals het Land van Saeftinghe waar de wind en het water vrij spel hebben.

Ontdek de Westerschelde

Gent en de Leiestreek

Van Lisbourg in Frankrijk tot in Gent baant de Leie zich een weg door een afwisselend landschap. Samen met de Schelde en de kanalen Bossuit-Kortrijk en Roeselare-Leie vormt de rivier de ruggengraat van de Leiestreek. Een dynamische en levendige regio met leuke stadjes met prachtige kunstmusea in de Oost-Vlaamse Leiestreek of het museum Texture in Kortrijk.

Ontdek Gent en de Leiestreek