Krammer-Volkerak und Zoommeer

lebendig und pittoresk

An der rege genutzten Fahrroute des Krammer-Volkeraks finden Sie zahlreiche Orte zum Atemholen: idyllische Häfen wie Ooltgensplaat, Galathese Haven, De Heen und Dinteloord sowie ausgedehnte Naturschutzgebiete wie De Dintelse Gorzen. Über den Schelde-Rhein-Kanal gelangen Sie zum Zoommeer. Machen Sie Ihr Boot im lebendigen Hafen von Tholen fest und besuchen Sie das pittoreske Städtchen. Oder begeben Sie sich mit dem Boot ins Zentrum der ehemaligen Markgrafenstadt Bergen op Zoom. Die zahlreichen Baudenkmäler der Stadt zeugen von einer reichen und bewegten Vergangenheit.

Entdecken Sie die Wassersportmöglichkeiten auf dem Krammer-Volkerak und dem Zoommeer:
Beachsport und Surfen | Unter Wasser | Bootfahren | Mitfahren

Oder entdecken Sie eins der anderen Ziele im Delta.

Bergen-op-zoom-tip

Historisch Bergen op Zoom

Bergen op Zoom heeft een lange en bewogen geschiedenis als handels- en garnizoensstad doordat het op een tactische plaats aan het water lag. Overal in de stad zie je nog monumenten die je meenemen in vroeger tijd.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Paviljoen-Sluishaven.jpg

Paviljoen Sluishaven

Bij de Galathese haven ligt Paviljoen Sluishaven met een terras dat prachtig uitkijkt over het weidse water van het Volkerak. De perfecte uitvalsbasis voor een uitgebreide fietstocht over Goeree-Overflakkee.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Dinteloord.jpg

Aanleggen in Dinteloord

Een bezoek aan het oude stadje Dinteloord met gezellige haven, oud centrum en historische gebouwen is zeer de moeite waard. Ook is het een handig punt om via de Dintel en de Mark West-Brabant te verkennen.

Lees verder
Tip-Fort-van-de-waterlinie

Forten van de Waterlinie

Ga terug in de tijd en bezoek de forten van de Zuiderwaterlinie. Een verdedigingslinie die vanaf de 16e eeuw bescherming moest bieden tegen Spaanse en Franse troepen.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Klimmen-op-de-Brabantse-Wal.jpg

Klimmen op Brabantse Wal

Verleg je grenzen bij Klimbos Brabantse Wal en voel de adrenaline door je aderen stromen door tussen de bomen door te klimmen. Er zijn zes routes en een speciale route voor kinderen.

Lees verder
Tip-Krammer-Volkerak-Zoommeer-Waterpoort.jpg

Waterpoort

Waterpoort is een gebied voor liefhebbers van natuur, cultuurhistorie en watersport. Zij kunnen hier volop genieten. En een stempelkaart (voor gratis overnachting) van samenwerkende havens helpt daarbij.

Lees verder