Duiklocatie: Oostnol - Boei Keeten 17 (76)

Duiklocatie: Oostnol - Boei Keeten 17 (76)

Stavenisse (Tholen und Sint Philipsland)

  • Nummer des Tauchortes: 76

Beschreibung

Aan de linkerzijde van de kop van de dijk ligt een golfbreker die meestal geheel of gedeeltelijk onder water ligt.  Tot het einde van de golfbreker is de bodem een ondiepe vlakte, langzaam aflopend tot 10 meter. De dijkvoet bestaat grotendeels uit stenen, gedeeltelijk mooi begroeid. Daarna loopt de zandbodem geleidelijk af naar 14 meter, om vervolgens steiler te worden en als steile wand af te dalen naar 35 meter.

Deze plek is alleen geschikt om bij laag water te duiken. Bij hoog water neemt het zicht af en is de stroming sterk. Als er noord of noordwesten wind sterker dan kracht 4 is, dan kun je beter ergens anders duiken. Het zicht neemt dan sterk af en de hoge golven maken deze plek niet geschikt voor een veilige duik.

 

Kontakt

Adresse

Duiklocatie: Oostnol - Boei Keeten 17 (76)
  • Adresse
    Kruising Oudelandsedijk/Keetenweg Stavenisse

Environment

Lage

  • Öffentlicher Parkplatz (kostenlos)
Blue Voyage Diving
Brasserie De Zeester

Characteristics

Beschreibung

50 m
350 m

De aflopende zandbodem is tot op grote diepte bedekt met stenen die mooi begroeid zijn met sponzen, anjelieren en anemonen

Bedingungen

Je kunt hier alleen duiken met laag water. Bij hoog water is het zicht slecht en de stroming zeer sterk. Duiken bij hoog water wordt hierom afgeraden. Bij N/NW wind sterker dan windkracht 4 dient deze duikplaats gemeden te worden. De combinatie van wind, golven en stroming zorgt dan voor een gevaarlijke situatie.

Kennzeichen

  • Oosterschelde
  • Tauchen
Großes Gewässer
Sportieve duikplaats, geschikt voor duikers met ervaring in Zeeland

Zugänglichkeit

Nein