Duiklocatie: Irenehoeve (75)

Duiklocatie: Irenehoeve (75)

Stavenisse (Tholen und Sint Philipsland)

  • Nummer des Tauchortes: 75

Beschreibung

Irenehoeve is een van de vier duikplaatsen bij Stavenisse. Aan de andere kant van de duik is een stevige betonnen trap met leuning gemaakt zodat je hier eenvoudig te water kunt. Aan de linkerkant van deze trap ligt een golfbreker, hier om heen kun je prachtig duiken.
De bodem loopt langzaam af om vanaf 5 meter steil af te lopen tot een diepte van 40 meter.

Deze plek is alleen geschikt om bij laag water te duiken. Bij hoog water neemt het zicht af en is de stroming sterk. Als er noordwesten wind sterker dan kracht 4 is, dan kun je beter ergens anders duiken. Het zicht neemt dan sterk af en de hoge golven maken deze plek niet geschikt voor een veilige duik.

Download brochures en richtlijnen

Kontakt

Adresse

Duiklocatie: Irenehoeve (75)
  • Adresse
    Ketenweg Stavenisse

Environment

Lage

  • Öffentlicher Parkplatz (kostenlos)
Blue Voyage Diving
Hotel Kom!

Characteristics

Einrichtungen

  • Camping

Beschreibung

40 m

De stenen kop van de golfbreker is uitbundig begroeid. Grote zeeanjelieren en in het voorjaar de vele hydroidpoliepen geven de steil aflopende helling kleur. Vanaf de trap tot het einde van de golfbreker is de bodem een indiepe zandvlakte die gedeeltelijk droogvalt bij laag water. Op geringe diepte is de zandvlakte begroeid met Japans bessenwier en zeesla. Tussen de stenen en de oestergroepen die verspreid over de zandbodem liggen zijn vaak grote zeedonderpadden te vinden. Ook het botervisje voelt zich hier goed thuis.

Bedingungen

Alleen duiken bij laag water. De duikplaats ligt dicht bij een druk bevaren vaargeul, vrije opstijgingen zijn hier niet mogelijk . Deze duikplaats is alleen geschikt voor ervaren stroomduikers.

Kennzeichen

  • Oosterschelde
  • Tauchen
Großes Gewässer
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Zugänglichkeit

Nein