Duiklocatie: Oostnol (52)

Duiklocatie: Oostnol (52)

Wissenkerke

  • Nummer des Tauchortes: 50

Beschreibung

Deze duikplaats ligt in een natuurgebied waar veel vogels voorkomen. Het is een goede uitgangsplaats voor wandelingen en fietstochten. Het is een duikplaats alleen voor ervaren stroomduikers.

Vanaf de parkeerplaats loop je rechtdoor naar de uitstekende landpunt aan de rechterkant. Op de kop hiervan kun je te water. De bodem loopt hier steil af naar grote diepte. Het grootste deel van de bodem is bedekt met stenen die voor een bijzonder onderwaterlandschap zorgen.

Deze duikplaats ligt dicht bij de Oosterscheldekering waardoor de stroming altijd sterk is en de kentering kort.

Download brochures en richtlijnen 

 

Kontakt

Adresse

Duiklocatie: Oostnol (52)
  • Adresse
    Keihoogteweg/Vlieteweg Wissenkerke

Environment

Lage

  • Öffentlicher Parkplatz (kostenlos)
Camping Orisant
Wissenkerke

Characteristics

Beschreibung

45 m
100 m

Anjelieren, baksteenanemonen en tobularia groeien op de stenen. Grote noordzeekrabben en scholen kabeljauwachtigen worden hier regelmatig gezien. Brokkelsterren vind je in grote aantallen op de oesterbanken tussen de stenen.

Bedingungen

Duiken kan hier alleen met laag water en rustig, windstil weer. Ook kan het zicht beperkt zijn. Houd vanwege de nabijheid van de stormvloedkering en de korte kentering rekening met een maximum duiktijd van 40 minuten. Hoewel het mogelijk is hier diepe duiken te maken wordt dit afgeraden. Hoe dieper je komt, hoe meer je in de stroomgeul komt en hoe sterker de stroming wordt.

Kennzeichen

  • Oosterschelde
  • Tauchen
Großes Gewässer
Sportieve duikplaats, geschikt voor duikers met ervaring in Zeeland

Zugänglichkeit

Nein