Duiklocatie: Vliete Polder (51)

Duiklocatie: Vliete Polder (51)

Wissenkerke

  • Nummer des Tauchortes: 50

Beschreibung

De Vlietpolder is een van de drie duikplaatsen vlakbij Wissenkerke op Noord-Beveland. Samen met het oostelijke gelegen Oostnol en de westelijke Westnol kan hier nog betrekkelijk rustig worden gedoken. 

Het beste kun je aan het einde van de pier, in een soort kommetje het water in gaan. Als je dan richting boei zwemt, kom je al op zo'n 12 meter begroeide stenen tegen. Ga je teveel naar het westen dan blijft de bodem zanderig. Meer naar het oosten liggen de begroeide stenen tot net onder het wateroppervlak. Dus daar kan je mooi je duik afmaken.

Deze duikplaats ligt dicht bij de Oosterscheldekering waardoor de stroming altijd sterk is en de kentering kort.

Download brochures en richtlijnen 

Kontakt

Adresse

Duiklocatie: Vliete Polder (51)
  • Adresse
    Keihoogteweg Wissenkerke

Environment

Lage

  • Öffentlicher Parkplatz (kostenlos)
Camping Orisant
Wissenkerke

Characteristics

Beschreibung

50 m
400 m

Vanwege de ligging, zo vlakbij de Stormvloedkering, is de biologische diversiteit hier erg groot. Vooral het aantal naaktslakjes dat je hier kunt tegenkomen is enorm groot. Andere typische westelijke Oosterschelde levensvormen zoals de zeedahlia en de dodemansduim kun je hier ook vinden.

Bedingungen

Dit is wel een duikplaats voor de gevorderde Oosterschelde duiker. Niet alleen de fysiek zware wandeling naar het einde van de pier, maar ook stroming en het mogelijke slechte zicht is voor onervaren duikers een handicap. Er kan hier ook naar grote diepte worden gedoken, maar pas Op dat je niet in de vaargeul terecht komt! Een opstijging is dan levensgevaarlijk. Bij hoogwater staat de pier bijna geheel onderwater. Dit plus het feit dat je dan na de kentering richting stormvloedkering drijft maak het hier dus bijna onmogelijk om met hoogwater te duiken.

Kennzeichen

  • Oosterschelde
  • Tauchen
Großes Gewässer
Sportieve duikplaats, geschikt voor duikers met ervaring in Zeeland

Zugänglichkeit

Nein