Duiklocatie: Zilveren Schor (84A)

Duiklocatie: Zilveren Schor (84A)

Veere (Walcheren)

  • Nummer des Tauchortes: 84

Beschreibung

Deze bijzondere duikstek kenmerkt zich door de zeer ver overhangende wanden, hoge vertikale muren van klei en enorme grote veenblokken. Het zien van deze spectucalaire wanden en bodemstructuur doet je eerder denken aan wrak en/of grotduiken. Je dient hier op afstand van alle overhangende wanden te blijven in verband met mogelijke instabiliteit en instortingsgevaar.

Sommige wanden zijn zeker 2 tot 3 meter horizontaal richting wal ingeschuurd. Aan het plafond hangen zakpijpen, mossels en af en toe achtergebleven visdraad met mooie begroeing daarop. Ver achterop de wand zie je regelmatig vorskwabben en paling.


De bodem blijft op deze duikstek snel en sterk aflopen en je zal dan ook snel op 17 meter diepte zitten. Maar ook op deze diepte bevinden zich nog genoeg grote veenblokken waar vanwege hun grootte ook daadwerkelijk omheen zal moeten worden gezwommen. Hierop zitten grote kolonien met zakpijpen. Tussen deze blokken is de bodem vooral zanderig waardoor je veel platvis zal zien. Dit is dus een van de weinige duikstekken van het Veerse Meer waar het rond de 20 meter diepte ook nog interessant is.

Download brochures en richtlijnen

Kontakt

Adresse

Duiklocatie: Zilveren Schor (84A)
  • Adresse
    Verlengde Weg naar Veere Veere

Environment

Lage

  • Öffentlicher Parkplatz (kostenlos)
Camping De Veerhoeve Wolphaartsdijk
Arnemuiden

Characteristics

Beschreibung

20 m
150 m

De blokken en scheuren in de wanden zijn een thuishaven voor krabben, paling en vorskwabben. In het zand zie je ook platvisjes.

Bedingungen

Aan beide zijden van de toegang tot het water kunnen vistuigen van beroepsvissers staan. Kom langs de bodem naar de oppervlakte in verband met scheepvaart in de betonde vaargeul. Houd rekening met recreatievaart, ook buiten de betonde vaarweg!

Kennzeichen

  • Veerse Meer
  • Tauchen
  • Schnorcheln
Binnengewässer
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Zugänglichkeit

Ja