Duiklocatie: Polredijk (85)

Duiklocatie: Polredijk (85)

Vrouwenpolder (Walcheren)

  • Nummer des Tauchortes: 85

Beschreibung

Voor deze duikstek dienen enkele honderden meters lopend te worden afgelegd naar het einde van de dijk. Pal voor de punt van de dijk bevinden zich een rode (VM88) en groene boei die de vaargeul markeren. Houd hier genoeg afstand van.

Direct rechts op de kop kan gemakkelijk te water worden gegaan. Met een boog kan vervolgens om de fuiken/netten worden gezwommen die links staan opgesteld. Vervolgens kan evenwijdig aan de dijk (richting Vrouwenpolder) gedoken worden en een diepte worden bereikt van zeker 20 meter en dieper. Het mooiste onderwaterleven is daar in ieder geval niet te vinden, deze bevindt zich namelijk in de eerste 7 meter.

Sinds 2014 heeft deze duikplaats een grote verbetering gekregen. Er is parkeerruimte voor 10 auto's, een toegangshek tot de dijk en een veilige trap met leuning naar het water.

Download brochures en richtlijnen

Kontakt

Adresse

Duiklocatie: Polredijk (85)
  • Adresse
    Polredijk Vrouwenpolder

Environment

Lage

Camping Orisant
Restaurant Vrouwe in den Polder

Characteristics

Beschreibung

20 m
350 m

Op de gehele stek vind je op de zachte ondergrond van zand vele grote stenen met daarop mosselen en oesters. Hierop groeien veel zakpijpen. Daartussen zijn relatief veel verschillende dieren te vinden zoals garnalen, grondels, botervisjes, zeenaalden, paling, zeedonderpadden en platvis. Ook kreeften kom je hier tegen.

Bedingungen

Aan beide zijden van de toegang tot het water kunnen vistuigen van beroepsvissers staan. Kom langs de bodem naar de oppervlakte in verband met scheepvaart in de betonde vaargeul. Hou rekening met recreatievaart, ook buiten de betonde vaarweg! Er is weinig tot geen parkeerruimte en er wordt gecontroleerd op verkeerd parkeren bij deze duikplaats.

Kennzeichen

  • Veerse Meer
  • Tauchen
Binnengewässer
Sportieve duikplaats, geschikt voor duikers met ervaring in Zeeland

Zugänglichkeit

Nein