Duiklocatie: Vrouw Holle (85A)

Duiklocatie: Vrouw Holle (85A)

Vrouwenpolder (Walcheren)

  • Nummer des Tauchortes: 85

Beschreibung

Deze duiklocatie is gelegen aan het Veerse Meer ter hoogte van Vrouwenpolder. Op deze duikstek ligt zomers een T-steiger. In de winter staan hier alleen de palen waaraan de steiger wordt afgemeerd.

Tijdens het watersportseizoen in de zomer is voorzichtigheid geboden om hier in en uit het water te gaan vanwege de aanwezigheidheid van pleziervaart. Let dus duidelijk op de boeien en blijf uit de vaargeul die hier dicht bij de kant loopt.

De bodem loopt hier de eerste 30 meter horizontaal op een diepte van 1.50 meter. Daarna onder een hoek van ongeveer 45 graden wordt het dieper tot 22 meter. Het zicht is doorgaans 6 tot 8meter. Voor diegene die niet gaan duiken is het hier aangenaam vertoeven op het grasveld langs de waterkant.

Meer informatie over duiken op Walcheren: www.dishoekduikers.nl

Download brochures en richtlijnen

Kontakt

Adresse

Duiklocatie: Vrouw Holle (85A)
  • Adresse
    Kruising Polredijk/Noorddijk Vrouwenpolder

Environment

Lage

  • Öffentlicher Parkplatz (kostenlos)
  • bei/an einem See
Camping De Veerhoeve Wolphaartsdijk
Restaurant Vrouwe in de Polder

Characteristics

Beschreibung

22 m
200 m

Het is geen zeldzaamheid dat men op deze stek op de helling vele platvissen aantreft met doorgaans een grote afmeting. De helling van de bodem bestaat voornamelijk uit zand. Pas in het horizontale vlak, rond de 22 meter diepte, hoopt een oninteressante hoop slib zich op. De helling is hier en daar begroeid met schelpen, mosselen en zakpijpen.

Zwemmend richting Veere vind je een strekdam die loopt van 0 meter naar 22 meter diepte. De dam, gebouwd van grote blokken stortsteen, is begroeid met zakpijpen, spons en wier. Hiertussen zijn kreeften te vinden. Op de kop staat een rode markering voor de watersporters. In deze omgeving is op de bodem de reflector van de paal te vinden. Nog verder zwemmend richting Veere vindt men een 2e strekdam. Echter van een kleiner kaliber dan de eerste. Waarschijnlijk zal een boei deze strekdam moeten markeren maar helaas ligt deze boei, gezien vanaf de Veerse Dam, 25meter verder richting Veere. De boei en ankerketting zijn flink begroeid met mosselen. Deze begroeiing loopt van 0 tot 7,5 meter diepte. Het betonblok van de boei ligt hier op een diepte van 12 meter.

 

Bedingungen

Er is weinig parkeerruimte, denk bij het parkeren aan de bewoners.

Kennzeichen

  • Veerse Meer
  • Tauchen
  • Schnorcheln
Binnengewässer
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Zugänglichkeit

Nein