Antwerpen aan de Schelde

Atypisch Antwerpen

In Antwerpen is is alles altijd nét een beetje anders. Geniet van architecturale hoogstandjes als het Vlinderpaleis, de Bourla Schouwburg en het Museum aan de Stroom. Verwen jezelf met gerechten uit alle windstreken. Ontdek de winkelstraten met topboetieks en unieke concept stores. Kuier langs de Schelde en bewonder de haven. Ook de diamantwijk verdient je bezoek. En dan zijn er nog het Rubenshuis, het Red Star Line Museum en het Museum Plantin-Moretus. Met collecties van topniveau, in een unieke setting. Ontdek wat de stad anders maakt dan andere steden. Ontdek Atypisch Antwerpen.

Een bezoek aan Antwerpen? Zie www.visitantwerpen.be

Ontdek de watersporten op Antwerpen aan de Schelde
Varen

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Deltagids-tip Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Erkend als UNESCO-werelderfgoed, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. Bezoekers kunnen zich mee laten meenemen in het bijzondere verhaal van Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Lees verder
Tip-Antwerpen-Modestad

Mode in Antwerpen

Een prestigieuze Modeafdeling, het Modemuseum en het shoppingaanbod maken dat Antwerpen de Modestad van België is. Speciaal voor fashionista’s is er de Mopdeapp Fashion in Antwerp.

Lees verder
Tip-Antwerpen-Lekker-Antwerpen.jpg

Lekker Antwerpen

Antwerpenaars zijn fijnproevers, liefhebbers van eten en drinken. Je vindt in Antwerpen Europese, exotische en biologische gerechten maar ook de nieuwste eettrends. Kom proeven van de havenstad!

Lees verder
Deltagids-tip Water-rAnt

Water-rAnt

Tijdens dit waterergoedevenement komen meer dan honderd authentieke schepen en vaartuigen naar Antwerpen. Van 22 t/m 24 september 2017.

Lees verder
Tip-Antwerpen-Veerpont

Veerpont Lillo-Doel (Ms Schelde)

Ontdek Antwerpen eens op een andere manier! Even lekker niets doen aan boord van veerboot de ‘Schelde’. 

Lees verder
Tip-Antwerpen-Beestjes-kijken.jpg

Zoo Antwerpen

In hartje Antwerpen, vlak naast het Centraal Station, ligt de Antwerpse Zoo. 

Lees verder